fbpx

Sealand, një komb i veçantë në brigjet e Anglisë

Blloku min lexim

Pavarësisht afërsisë me Mbretërinë e Bashkuar, kjo fortesë e mrekullueshme detare, shpall pavarësinë e saj. Ajo është një platformë e krijuar nga njeriu, e vendosur rreth 12 milje në lindje të Suffolk në Detin e Veriut.

Sealand, i cili është vetëm 0,004 km katror, ​​ka ekipin e vet të futbollit, himnin kombëtar, monedhën, madje edhe pasaportat dhe vulat, vetëm në rast se ju nevojiten më shumë prova të pavarësisë. Të dhënat e regjistruara në vitin 2002 tregojnë se 27 njerëz jetojnë në Sealand.

Principata u krijua nga qeveria britanike në vitin 1942 si një fortesë e ushtrisë dhe marinës gjatë Luftës së Dytë Botërore.