fbpx

Gruaja indiane me 38 dhëmbë fiton Rekordin Guinness

Blloku min lexim

Një grua 26-vjeçare nga India theu një rekord botëror Guinness për numrin e dhëmbëve në gojën e saj: 38. Kalpana Balan ka gjashtë dhëmbë më shumë në gojë se mesatarja e një të rrituri, duke i dhënë asaj rekordin për numrin më të madh të dhëmbëve në gojën e një personi (femër).

Balan ka katër dhëmbë ekstra ‘mandibular’ në nofullën e poshtme dhe dy dhëmbë ekstra në nofullën e sipërme.

Dhëmbët e saj shtesë, të njohur si dhëmbë të tepërt, filluan të rriteshin kur ajo ishte adoleshente, dhe ajo fillimisht do t’i hiqte, por dentistët i thanë se duhej të priste derisa të përfundonin hyrjen. Balan tregoi se vendosi të mos hiqte dhëmbët, pasi ata nuk i shkaktojnë dhimbje. Ajo tha se dentistët kanë përcaktuar se rekordi i saj mund të rritet në të ardhmen, pasi ajo ka dy dhëmbë të tjerë që ende nuk kanë dalë.

Etiketa: