fbpx
Ad imageAd image

Nuk do ta besoni! Kjo është arsyeja përse njerëzit anojnë majtas kur puthen

Blloku min lexim

A përkuleni majtas apo djathtas kur jeni duke puthur dikë? Epo, nëse anoni majtas ju jeni në pakicë sipas shkencëtarëve.

Një studim nga një ekip ndërkombëtar i psikologëve dhe neuroshkencëtarëve sugjeron se njerëzit janë të prirur të favorizojnë animin në të djathtë ndërsa puthin një partner romantik.

- Advertisement -

Duke u bazuar në kërkimet e mëparshme mbi të njëjtën temë, një punim akademik i botuar në revistën Scientific Reports, është studimi i parë në botë që tregon se marrësit e puthjeve kanë një tendencë për të përputhur me drejtimin e prirjes së kokës së partnerëve të tyre.

Ekipi hulumtues ftoi 48 çifte që të putheshin privatisht në shtëpitë e tyre, dhe pasi u puthën atyre iu kërkua të shkonin në dhoma të ndryshme, të hapnin një zarf dhe më pas të raportonin për aspekte të ndryshme të puthjes pavarësisht nga secili partner. Rezultatet e tyre treguan një paragjykim për të kthyer kokat në të djathtë kur putheshin si për iniciuesin ashtu edhe për marrësin e puthjes, dhe gjithashtu se meshkujt kishin rreth 15 herë më shumë gjasa se femrat për të filluar puthjen.

- Advertisement -
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO