fbpx

Trendi që po “çmend” rininë, çfarë është “droga në tullumbace”?!

Blloku min lexim

Oksidi i azotit është një substancë që thithet nga një tullumbace. Oksidi i azotit është përdorur në mënyrë rekreative për më shumë se 200 vjet. Gazi vjen i mbushur në bombola të vogla metalike, të cilat futen në një ‘cracker’ ose në një shpërndarës të ngjashëm me kremin pana në mënyrë që përmbajtja e gazit të mund të futet në një tullumbace.

Efektet e oksidit të azotit zgjasin nga 1 deri në 5 minuta.

PASOJAT:

Marramendje

Eufori

Qeshje e pakontrolluar

Halucinacione vizuale dhe dëgjimore

Shikim i turbullt

Humbje e ekuilibrit

Dhimbje në gjoks

Dhimbje koke

Thithja e oksidit të azotit shkakton eufori, relaksim dhe një gjendje halucinative. Përdorimi afatgjatë ose i zakonshëm mund të çojë në dëmtime të rënda neurologjike. Meqenëse oksidi i azotit mund të shkaktojë marramendje, shkëputje dhe humbje të përkohshme të kontrollit, është e pasigurt ta thithësh gjatë qëndrimit në këmbë.

Në Tiranë këtë lloj droge e gjen për vetëm 300 lekë një tullumbace.