fbpx
Ad imageAd image

The Guardian: Perënditë duhet të kenë qenë shumë të frymëzuara kur krijuan Përmetin

Blloku min lexim

The Guardian shkruan për bukuritë dhe pasuritë natyrore të Përmetit. Shijoni një zhytje në ujërat e ngrohta natyrore të Pishinave Termike të Bënjës, të rrethuara nga disa nga bukuritë natyrore më piktoreske të Shqipërisë!

Perënditë duhet të jenë frymëzuar vërtet kur konceptuan qytetin e Përmetit, duke e bekuar atë me një peizazh piktoresk të përjetshëm. Këtu, malet, kodrat, lumenjtë dhe pyjet krijojnë një natyrë, që të lë pa frymë! Përmeti është kthyer gradualisht në një nga destinacionet më të vizituara të Shqipërisë për aventura në natyrë.

- Advertisement -

Qoftë rafting përgjatë lumit Vjosa, qoftë rekreacion i shëndetshëm në banjat e tij termale natyrore. Pishinat termale Bënja janë shumë të rekomanduara nga mjekët për përfitimet e tyre shëndetësore, por janë gjithashtu të mrekullueshme për t’u zhytur në të për asnjë arsye tjetër përveç kënaqësisë!

- Advertisement -

Lumi Vjosa rrjedh në të gjithë luginën dhe përfundimisht degëzohet në lumin Langaricë, ky i fundit shtrihet në një kanion me të njëjtin emër. Shpellat brenda Kanionit të Langaricës janë vërtet një pamje që nuk duhen lënë pa u parë! Ujërat e ngrohta bashkohen me përroin e Langaricës, i cili pavarësisht nga temperatura natyrale e ftohtë e lumit, e mban atë në një temperaturë 29-30 gradë celsius gjatë gjithë vitit.

- Advertisement -

Këto janë banjat termale të Bënjës, ose siç quhen në shqip llixha. Ato ndodhen vetëm 13 km nga qendra e Përmetit të bukur. Përgjithësisht shkojnë njerëz që vuajnë nga reumatizma, sëmundjet e lëkurës dhe veshkave. Ata thonë në fakt, se çdo pishinë termale, e pasur me minerale, i shërben një qëllimi të veçantë shërues.

Bëni një zhytje të shëndetshme!

Pishinat termale të Benjës përmbajnë një përmbajtje të lartë squfuri. Banjat prej guri janë më autentiket dhe si të tilla tërheqin një numër të madh vizitorësh gjatë gjithë vitit. Dimri, kur temperatura në Përmet bie nën 0 gradë celsius është koha më e mirë për t’u zhytur në këto banja të nxehta. 20-25 minuta në pishinë zakonisht mjaftojnë!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock