fbpx
Ad imageAd image

Studimi: Të lindurit pas ‘97 janë brezi më i vështirë, me të cilët mund të punosh

Blloku min lexim

Sipas një studimi të ri, Gen Z janë brezi më i vështirë për të punuar. ResumeBuilder anketoi 1,344 njerëz në pozicione menaxheriale në industri të ndryshme në SHBA dhe ata u pyetën se si ishte të punoje me stafin e lindur në 1997 dhe më vonë. Rreth 49% e njerëzve të deklaruar në grupin e moshës Gen Z janë sfidues për të punuar me ta, ndërsa një 79% thonë se ata ishin brezi më i vështirë për të pasur në vendin e punës. 

Për më tepër, 59% zbuluan se u është dashur të pushojnë një punonjës të Gen Z, dhe 20% madje pretenduan se kishin larguar punëtorët e rinj brenda një jave nga data e fillimit të punës. 

- Advertisement -

Por pse pronarët pretendojnë se Gen Z është brezi më pak i preferuar? Epo, çuditërisht, sipas sondazhit, ‘mungesa e aftësive teknologjike’ është arsyeja numër një. Ju ndoshta keni menduar se ky brez do të kishte qenë pak më i aftë për teknologjinë, por jo. 

Arsyet e tjera pse Gen Z është një moshë e vështirë ishin se 39% e pjesëmarrësve të anketuar thanë se ata nuk përpiqeshin dhe 37% thanë se u mungonte motivimi, raporton Ladbible.

- Advertisement -

Të qenit lehtësisht i shpërqendruar, aftësitë e dobëta të komunikimit, ofendimi lehtësisht, mungesa e dëshirës, pandershmëria dhe e drejta u përmendën gjithashtu si arsyet kryesore.

Adam Garfield, drejtor marketingu në Hairbro, i tha studimit se ndërsa brezi i ri është ‘shumë inovativ dhe i adaptueshëm’, por atyre u mungojnë aftësitë e komunikimit.

- Advertisement -

Një fushë ku unë besoj se Gen Z mund të përmirësohet në vendin e punës janë aftësitë e tyre të komunikimit. Ndërsa ata janë të aftë në përdorimin e mjeteve të komunikimit dixhital, atyre mund t’u mungojnë disa nga aftësitë ndërpersonale të kërkuara për ndërveprimet ballë për ballë. Gen Z mund të përfitojë nga zhvillimi i aftësive të tyre të komunikimit për të ndërtuar marrëdhënie më të forta me kolegët dhe klientët”, tha ai. 

Akpan Ukeme, kreu i HR në SGK Global Shipping Services, tha se ai i sheh punonjësit e Gen Z si sfidues pasi ata shpesh besojnë se aftësitë e tyre dixhitale janë të pakta.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock