fbpx
Ad imageAd image

Simptomat kryesore të hiperaktivitetit dhe faktorët e rrezikut

Blloku min lexim

Hiperaktiviteti është një çrregullim që mund të shkaktojë nivele mbi-normale të aktivitetit neuro-muskular.

Njerëzit që vuajnë nga ky çrregullim kanë vështirësi në fokusim, në përqëndrim dhe në aftësinë për të qëndruar ulur për një kohë të gjatë, etj.

- Advertisement -

Simptomat kryesore janë:

-Vështirësi në përqëndrim

- Advertisement -

– Harresë për të përfunduar një detyrë të caktuar

– Pamundësi për të qëndruar diku për një kohë më të gjatë

- Advertisement -


– Shpërqendrim të lehtë

Hulumtimet sugjerojnë se sasia e pamjaftueshme e dopaminës është një faktor në çrregullimin e aktivitetit. Dopamina është një kimikat që vepron në tru nëpërmjet transmetimit të sinjaleve nga një nerv në tjetrin. Dopamina luan rol në nxitjen e përgjigjeve dhe lëvizjeve emocionale.

Faktorët e rrezikut përfshijnë:

– Ndjeshmëritë ndaj ushqimit (sheqerit, glutenit, kazeinës, ngjyruesve artificialë, konservantëve, etj.)

– Dietë e papërshtatshme

– Stimuluesit e dietës

– Gjinia

– Stresi

– Abuzimi me alkoolin

– Toksiciteti prej metaleve të rënda.

– Ndotja nga grimcat e karbonit, të cilat fatkeqësisht në Tiranë tejkalojnë limitet.

Disa mund të kenë histori familjare të çrregullimeve të aktivitetit.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO