fbpx
Ad imageAd image

Rekordi botëror për pagjumësinë, : Ja deri në sa kohë mund të qëndrojë një person pa gjumë

Blloku min lexim

Nëse pas vetëm një nate pa gjumë jeni krejtësisht të padobishëm atë ditë, imagjinoni se rekordi botëror për mungesën e gjumit është 11 ditë e 25 minuta të pabesueshme.

Mungesa e gjumit është një problem serioz. Megjithatë, është e rëndësishme të përmendet se kjo nuk do të thotë se privimi i gjumit është i dobishëm. Përkundrazi, mungesa e gjumit është një problem serioz. Edhe nëse dikush arrin të qëndrojë zgjuar për ditë të tëra, kjo ka pasoja negative për shëndetin e tij mendor dhe fizik.

- Advertisement -

Për shembull, në vitin 1959, pritësi i radios Peter Tripp vendosi të transmetonte shfaqjen e tij për 201 orë të pabesueshme për të mbledhur para për një bamirësi. Tashmë në ditën e tretë, ai filloi të përjetonte halucinacione, madje filloi të shante njerëzit përreth tij.

Edhe pse u shërua pas përfundimit të eksperimentit, familjarët e tij pohuan se ai nuk ishte më i njëjti njeri. Dhe kur mendoni se nuk keni fjetur, shpesh nuk është e vërtetë

- Advertisement -

Ka histori që qarkullojnë në internet për njerëz që pretendojnë se nuk flenë fare ose flenë vetëm një ose dy orë në natë. Konsulenti i gjumit Dr. Christopher Winter pretendoi se kjo ishte e pavërtetë.

“Shumë njerëz besojnë se nuk po flenë, por e vërteta është se ata po flenë pa e kuptuar”, tha ai për Men’s Health.

- Advertisement -

Dr. Winter theksoi se është fizikisht e pamundur të qëndrosh zgjuar për ditë të tëra, sepse truri përfundimisht do ta detyrojë personin të flejë.

Përvoja ime personale ishte se qëndrova zgjuar për 48 orë dhe nuk ishte aspak argëtuese”, tha ai.

Përcaktimi i saktë se sa kohë një person mund të qëndrojë pa gjumë është një sfidë e vërtetë. Edhe Libri i Rekordeve Guinness ndaloi së dokumentuari përpjekje të tilla për të mbrojtur njerëzit nga efektet e mundshme negative në shëndetin e tyre.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock