fbpx
Ad imageAd image

Publikohet lista me vendet më të lumtura në botë për vitin 2023, ja ku renditet Shqipëria

Blloku min lexim

Që nga viti 2002, Raporti i Lumturisë Botërore ka përdorur analiza statistikore për të përcaktuar vendet më të lumtura në botë. Në përditësimin e tij të vitit 2023, raporti arriti në përfundimin se Finlanda është vendi më i lumtur në botë.

Për të përcaktuar vendin më të lumtur në botë, studiuesit analizuan të dhëna gjithëpërfshirëse të sondazheve të Gallup për tri vjetët e fundit, veçanërisht duke monitoruar performancën në gjashtë kategori të veçanta: produktin e brendshëm bruto për frymë, mbështetje sociale, jetëgjatësi të shëndetshme, liri për të bërë zgjedhjet tuaja të jetës, bujaria e popullatës së përgjithshme dhe perceptimet e niveleve të korrupsionit të brendshëm dhe të jashtëm.

- Advertisement -

Finlanda mori nderimet kryesore për të katërtin vit radhazi pasuar nga  Danimarka, Islanda, Izraeli, Holanda, Suedia, Norvegjia, Zvicra, Luksemburgu dhe Zelanda e Re.

Shqipëria renditet në pozitën 83, duke shënuar ngritje për shtatë vende (pozita 90) në krahasim me vitin 2022, teksa Kosova nuk është e përfshirë në listë. Ndër vendet tjera ballkanike, Bosnja e Hercegovina renditet në pozitën 71, Mali i Zi 67, Kroacia 48, Serbia 45 dhe Sllovenia në pozitën 22.

- Advertisement -
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO