fbpx

Protesta pati efekt? Studentët e Mjekësisë kthehen në auditore: Morëm një garanci

Blloku min lexim

Pas disa javësh protesta dhe thirrje për rrëzimin e vendimit që i detyron ata të punojnë 5 vjet në Shqipëri pas diplomimit, studentët e mjekësisë janë kthyer sot në auditorë. Ata morën këtë vendim pas takimit që zhvilluan  me rektorin Arben Gjata i cili ka deklaruar se do i mbështesë kërkesat e tyre.

Gjata u ka pohuar se do t’i mbështesë deri në daljen e vendimit të Gjykatës, dhe se deri në atë kohë, nuk do të kenë kushtet për plotësim kontrate. Le të themi se kjo protestë e pati një efekt pozitiv!

Kujtojmë se studentët e mjekësisë, për gati një muaj kanë bojkotuar mësimin dhe kanë protestuar kundër projektligjit që i detyron të punojnë 5 vite në vendin tonë, dhe më pas të tërheqin diplomën.

Kujtojmë se Kuvendi i Shqipërisë pati miratuar  projektligjin për studentët e Mjekësisë, i cili i detyron ata të punojnë në vendin e tyre për pesë vite pas diplomimit.

Ky projektligj u miratua me 71 vota pro, 23 kundër dhe asnjë abstenim.

Më parë, ish- ministrja e Arsimit dhe Sporteve, Evis Kushi, u ndal te detajet teknike të projektligjit për punësimin e detyrueshëm të studentëve të Mjekësisë.

Ministrja specifikoi ndër të tjera se projektligji në fjalë për shkak të emergjencës do të prezantohet në Kuvendin e Shqipërisë me procedurë të përshpejtuar.