fbpx

Nuk është duhani, ja cili është armiku i jetëgjatësisë sonë

Blloku min lexim

Duhani konsiderohet si një ndër armiqtë më të mëdhenj të shëndetit të njeriut. Për shkak të tij, njerëzit vuajnë nga kanceri, sëmundjet e zemrës dhe mund të mos ngopet dot me frymë.

Por ekspertët kanë zbuluar një armik më të madh se duhani. Bëhet fjalë për ushqimet e shpejta: sufllaqet, paninet, hamburgerat, proshutat, patatet e skuqura , ëmbëlsirave industriale e të tjerë.

Një studim amerikan konfirmon se ngrënia e ushqimeve të një cilësie jo të mirë vret më shpejt se duhani. Të jemi të qartë, ushqimet e shpejta nuk janë konsideruar kurrë një alternativë e shëndetshme por ekspertët po zbulojnë gjithnjë e më shumë rreth tyre.

Ngrënia pa mendje në mesnatë ose edhe gjatë ditës e patatinave, pijeve të gazuara, ëmbëlsirave, panineve e sufllaqeve është një prej kërcënimeve më të mëdha të njerëzimit.

Studimet amerikane, të cilave u referohet AgroWeb.org kanë konfirmuar se kufizimi i këtyre ushqimeve do të kursente plot 11 milion jetë.

Etiketa: