fbpx

Në këtë destinacion mund të vizitoni tre shtete europiane në tre sekonda

Blloku min lexim


    Nëse dëshironi të vizitoni sa më shumë vende të jetë e mundur, një vend në Evropë do t’ju lejojë të jeni teknikisht në tre vende njëherësh. Konsiderohet si ‘trekufiri’ ndërkombëtar më verior.

Sipas Revista Travel and Leisure, ndodhet në qytetin më verior të Suedisë, dhe udhëtarët mund të arrijnë në fshatin e vogël Kilpisjärvi. Atje ata mund të ecin në Treriksröset, pika ku takohen Suedia, Finlanda dhe Norvegjia.

Atje, udhëtarët mund të ecin përgjatë një shtegu të vogël prej druri drejt një monumenti guri të ngritur për herë të parë në 1897 nga rusët dhe norvegjezët për të shënuar kufirin. (Në atë kohë, një pjesë e Finlandës ishte në pronësi të Rusisë.) Pasi të arrini atje, në thelb do të vizitoni tre vende njëherësh.

Megjithatë, arritja në këtë pikë nuk është e lehtë. Siç shpjegohet në faqen e turizmit, kur udhëtarët mbërrijnë në Kilpisjärvi, ata mund të zgjedhin të ecin 11 kilometra deri në grykë. Nëse zgjedhin këtë rrugë paksa të mundimshme, do të shpërblehen me një shëtitje nëpër Malla, parkun kombëtar më të vjetër të Finlandës.

Gjithashtu, udhëtarët mund të zgjedhin rrugën e lehtë duke hipur në M/S Malla, një lundrim 45-minutësh në Koltaluokta i disponueshëm nga mesi i verës deri në fund të shtatorit. Nga atje, pasagjerët duhet të ecin vetëm 3 kilometrat e mbetura deri në terminal. Sa i përket kthimit, anija ndalon dhe pret rreth dy orë.

Sigurisht, ky është larg nga i vetmi vend ku kryqëzohen tre vende në një pikë, që njihet si ‘trekufi’. Regjistri i Kombeve të Bashkuara liston rreth 176 tre kufij në mbarë botën.