fbpx

Më shumë se 10 orë në ditë, kjo është platforma më e preferuar

Blloku min lexim

Edhe pse Facebook dhe TikTok kryesojnë bindshëm në numrin e përdoruesve, Instagram, platforma e tretë më e madhe në hapësirën e mediave sociale, është e preferuara mes përdoruesve të rrjeteve sociale. Sipas të dhënave, pothuajse 16% e përdoruesve të mediave sociale e quajtën Instagramin si platformën e tyre numër një, 2% më shumë se Facebook, dhe dyfishin e pjesës së TikTok-ut.

Sipas raportit më të fundit Digital Global Overvieë, 15.7% e përdoruesve të mediave sociale të moshës nga 16 deri në 64 vjeç e quajtën Instagramin zgjedhjen e tyre të preferuar, 1.5% më shumë se gjashtë muaj më parë.

Facebook u rendit si platforma e dytë më popullore, me 13% të aksioneve midis të anketuarve. Megjithatë, statistikat tregojnë se gjigandi i medias sociale ka humbur njëfarë popullariteti që nga prilli, kur 14.2% e përdoruesve të mediave sociale e quajtën atë zgjedhjen e tyre më të lartë.

Sondazhi i DataReportal tregoi gjithashtu se Instagram është shumë më popullor se Tik-Tok, i cili kishte vetëm 7% të aksioneve në mesin e të anketuarve. Megjithatë, kjo përbën një rritje nga 6.1% e aksioneve që platforma e videove me formë të shkurtër kishte gjashtë muaj më parë. X, më parë Tëitter, u rendit në mes të listës me 3.2% të aksioneve midis përdoruesve të mediave sociale, pothuajse e njëjtë me atë të prillit. Sondazhi tregoi se Snapchat ishte më pak popullor, me vetëm 1.3% të të anketuarve që e cilësuan platformën zgjedhjen e tyre të preferuar.

Njerëzit kalojnë pothuajse 16 orë në muaj në Instagram, katër orë më shumë se vitin e kaluar

Përveç popullaritetit të saj në rritje në hapësirën e mediave sociale, Instagram ka parë gjithashtu një rritje të konsiderueshme në kohën mesatare të shpenzuar duke përdorur aplikativin e saj. Sipas Digital Global Overview Report, përdoruesit e Android në mbarë botën shpenzuan mesatarisht 15 orë e 50 minuta duke përdorur Instagramin në muaj, ose gati katër orë më shumë se vitin e kaluar.

Tik- Tok mbeti një mbret absolut në këtë kategori, me një mesatare prej 33 orë e 28 minuta të shpenzuara duke përdorur aplikacionin në një muaj. Njjë maksimum prej dhjetë orësh më shumë se në vitin 2022. Facebook ishte gjithashtu përpara Instagramit, me 18 orë e 50 minuta. Por kjo është pothuajse një orë më pak se koha e përdorimit të gjigantit të mediave sociale vitin e kaluar. Statistikat tregojnë se përdoruesit e Telegram kaluan gati katër orë duke përdorur aplikacionin e tij çdo muaj, ose 45 minuta më shumë se një vit më parë.