fbpx

Londra mban numrin më të lartë të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, ja arsyeja

Blloku min lexim

Gjatë periudhës së pandemisë Covid-19, britanikët kishin më pak shanse për seks rastësor e të pambrojtur. Në pandemi gjithçka ishte e mbyllur ndaj dhe mundësitë për të kryer teste apo analiza për sëmundjet seksualisht të transmetueshme ishin pothuajse të pakta.

Sipas një raporti të Agjencisë së Sigurisë Shëndetësore në Mbretërinë e Bashkuar, raportohet se  rreth 83,000 raste të gonorresë u diagnostikuan në Angli në vitin 2022, shifra më e lartë e rregjistruar që prej vitit 1918. Rastet e sifilizit ishin në nivelin më të lartë që nga viti 1948.

Londra ka dyfish më shumë raste se çdo vend tjetër i rajonit, duke i bërë sëmundjet seksualisht të transmetueshme si një problem madhor dhe tejet shqetësues.