fbpx

Lajm i mirë! Testohet me sukses ilaçi kundër kancerit

Blloku min lexim

Një medikament i ri jep shpresë, pasi riaktivizon sistemin imunitar për të luftuar kancerin. Ky ilaç është eksperimentuar mbi kaviet e laboratorit dhe ka rezultuar efikas në përgjigjen e organizmit ndaj disa lloje sëmundjesh kancerogjene, duke ngadalësuar zgjerimin tumoral, duke zgjatur jetën dhe duke rritur forcën dhe veprimin e terapive të tjera.

Studimi është kryer nga Universiteti i Texas në Austin dhe është bazuar në një molekulë që prodhohet në mënyrë natyrale nga organizmi jonë, e cila është në gjendje të shkatërrojë një përbërje toksike të prodhuar nga qelizat kancerogjene.

Aktualisht po zhvillohen teste të tjera për të vlerësuar sigurinë e medikamentit dhe së shpejti pritet të nisin studimet klinike mbi njeriun. Deri tani në testet mbi kaviet, version i modifikuar i kësaj molekule ka dhënë rezultate mjaft premtuese, duke sjellë toksinat në nivele normale dhe mbi të gjitha ka riaktivizuar sistemin imunitar në modalitetin e sulmit.