fbpx

Lajm i mirë! Gjykata Kushtetuese pezullon ligjin për studentët e Mjekësisë

Blloku min lexim

Edhe njëherë tjetër studentët për të drejtat e tyre!

Gjykata Kushtetuese ka vendosur të pezullojë ligjin “Për trajtimin e veçantë të studentëve që ndjekin programin e integruar të studimit të ciklit të dytë “Mjekësi e Përgjithshme” në institucionet publike të arsimit të lartë”.

Ky ligj  i ndalon studentët të largohen nga Shqipëria, deri 5 vite pas mbarimit të studimeve.

Me anë të një vendimi, Gjykata Kushtetuese ka pranuar kërkesën e një grupi deputetësh, duke pezulluar zbatimin e ligjit deri në shqyrtimin në themel të tij.

Kjo vjen pas shumë thirrjesh dhe protestash që ata organizuan.