fbpx
Ad imageAd image

Ja se si të dalloni aplikacionet problematike që ju shkarkojnë baterinë

Blloku min lexim

Disa aplikacione mund të shkarkojnë baterinë tuaj të iPhone ose Android dhe gjurmimi i tyre mund të ndihmojë që celulari juaj të zgjasë baterinë më gjatë çdo ditë.

Eksperti i riparimit të telefonave Kewin Charron nga Back Market tha për DailyMail.com  se ka disa truke për të gjurmuar këto aplikacione.

- Advertisement -

“Hapi i parë është të kuptoni se cilat aplikacione konsumojnë më shumë bateri,” tha Charron.

- Advertisement -

Për të gjetur listën e përdorimit të baterisë së telefonit tuaj, në pajisjet iOS, shkoni te Settings > Battery dhe kërkoni një listë të aplikacioneve së bashku me përqindjen e përdorimit të baterisë për secilin gjatë shtatë ditëve të fundit.

Në Android, shkoni te Cilësimet > Bateria ose Kujdesi i pajisjes > Bateria (vendndodhja e saktë mund të ndryshojë në varësi të pajisjes suaj). Përsëri, do të shihni një listë të qartë se cilat aplikacione përdorin më shumë bateri.

- Advertisement -

Kontrolloni nëse aplikacionet po funksionojnë në sfond

Disa aplikacione mund të funksionojnë në sfond edhe kur nuk i përdorni në mënyrë aktive. Kjo e shkarkon baterinë, duke bërë që ta karikoni më shpesh telefonin. Me kalimin e kohës, kjo mund të zvogëlojë jetëgjatësinë e telefonit tuaj.

Ndalo aplikacionet si GPS kur nuk ju nevoiten

Është e zakonshme që disa aplikacione të përdorin tepër sensorët e vendndodhjes ose të kamerës, duke çuar në shterimin e baterisë.

Sigurohuni që aplikacionet të jenë të përditësuara

Charron tha: Zhvilluesit e aplikacioneve shpesh lëshojnë përditësime për të përmirësuar performancën dhe për të rregulluar defektet, duke përfshirë ato që lidhen me shkarkimin e baterisë.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock