fbpx

E rrallë! Në këtë aeroport mund të kaloni pa pasaporta

Blloku min lexim

Teknologjia  po na përballë me ndryshime të papritura në mbarë botën. Duke filluar nga viti 2024, aeroporti Changi i Singaporit do të prezantojë lejen e automatizuar të migracionit, i cili do t’i lejojë pasagjerët të largohen nga qyteti-shteti pa pasaporta, duke përdorur vetëm të dhënat biometrike.

Singapori do të jetë një nga vendet e para në botë që do të prezantojë licencën e imigracionit të automatizuar, pa pasaportë,” tha Ministrja e Komunikimit Josephine Teo gjatë një sesioni parlamentar.

Shpesh i renditur si aeroporti më i mirë në botë dhe gjithashtu një nga më të ngarkuarit, Aeroporti Changi i Singaporit u shërben më shumë se 100 linjave ajrore që fluturojnë në 400 qytete në rreth 100 vende dhe territore në mbarë botën.