fbpx

Do t’a konsumonin shqiptarët, kapen 15 kontejnerë me oriz sintetik në Portin e Durrësit

Blloku min lexim

Një skandal i vërtetë që mund të rrezikoj shëndetin e shqiptarëve është zbuluar në Portin e Durrësit. U mësua se ditën e mërkurë, autoritetet portuale kanë sekuestruar një sasi shumë e madhe me oriz sintetik me origjinë nga Vietnami. Ky produkt sipas Bashkimit Europian është shumë i rrezikshëm për shëndetin e qytetarëve.

Ndërsa orizi i gjetur, besohet se ishte planifikuar të futej dhe të përpunohej në stabilimentet e ambalazhimit në Shqipëri dhe të shitej te konsumatorët shqiptarë, duke i shkaktuar dëm ekonomik dhe shëndetësor.

Por a është hera e parë që ky produkt tentohet të futet në Shqipëri? Kësaj pyetje mund ti japin përgjigje vetëm autoritetet, por besohet se kjo skemë është e përsëritur.

Zbulimi në Portin e Durrësit tregon se vendi ynë është në rrezik nga produkte që e dëmtojnë organizmit. Statistikat kohët e fundit tregojnë rritje të numrit të rasteve të numrit të sëmundje të rrezikshme tek shqiptarët.

Zbulimi në Portin e Durrësit është një këmbanë alarmi dhe mbetet të shihet nëse autoritet do ta bëjnë publike apo ky rast do të mbahet i fshehtë dhe orizi i sekuestruar mund të hidhet në treg.