fbpx
Ad imageAd image

Diabeti i nënës lidhet me rrezikun e ADHD te fëmijët

Blloku min lexim

Në një studim të publikuar së fundmi, shkencëtarët vlerësuan lidhjen midis diabetit të nënës dhe rrezikut të çrregullimit të mungesës së vëmendjes/hiperaktivitetit (ADHD) te pasardhësit. ADHD është një çrregullim neurozhvillues i karakterizuar nga impulsiviteti, hiperaktiviteti dhe pavëmendja. Në nivel global, 2% deri në 7% e fëmijëve kanë ADHD, transmeton Panacea.

Rezultatet treguan se ekziston një lidhje e vogël ose e moderuar midis diabetit të nënës dhe ADHD-së, ndërsa lidhja midis diabetit gestacional dhe ADHD nuk ka gjasa të jetë shkakësore. Këto rezultate kundërshtojnë studimet e mëparshme, të cilat raportuan vlerësime dukshëm më të larta të rrezikut dhe theksojnë nevojën për të rishqyrtuar rolet e sakta të hiperglicemisë dhe faktorëve gjenetikë në marrëdhëniet midis diabetit të nënës dhe ADHD.

- Advertisement -

Në nivel global, 16% e grave shtatzëna kanë hiperglicemi. Prevalenca e diabetit të nënës është rritur në mbarë botën, e cila shoqërohet me epideminë në rritje të obezitetit, moshën e nënës dhe përmirësimi i qasjeve diagnostikuese për diabetin.

Etiketa:
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO